Panasonic DMC-TZ30

Sold

Panasonic DMC-TZ30

Panasonic Lumix TZ30 tar deg med på nye reiser.

Pass, penger og billetter er pakket. Og øverst i ryggsekken ligger det nye DMC-TZ30 og venter på neste eventyr. TZ-modellene har utmerket seg som de optimale reisekameraene – kompakte og lette, men likevel fulle av teknikk som vi normalt bare finner på større og dyrere systemkameraer. Og nye TZ30 overgår sine forgjengere både når det gjelder finesser og ytelse.

Helt siden de ble lansert har TZ-modellene tilhørt markedets mest populære kompaktkameraer. Panasonic har deretter finslipt vinnerkonseptet, og modellene har gradvis blitt mindre, lettere og bedre. 2012-utgaven har nyheter som for eksempel ekstra følsom MOS-sensor på 14,1 MP, lynrask autofokus som fokuserer på 0,1 sekund samt en rekke bildeforbedringsfunksjoner som Auto HDR, Auto Retouch og Panorama Shot.

Det som kanskje har bidratt mest til å gjøre TZ-modellene så populære, er den utrolige zoomoptikken LEICA DC VARIO-ELMAR. Panasonic har laget et objektiv som håndterer fra 24 mm vidvinkel til 480 mm (20x optisk) zoom, med glimrende skarphet i hele området. En av årsakene til det fantastiske resultatet er naturligvis samarbeidet med Leica, en av verdens fremste produsenter av kameraoptikk. En annen er det nye nano-belegget, en overflatebehandling av linseglasset som nærmest helt eliminerer reflekser og skygger. Teknologien er lånt fra den mer avanserte systemoptikken i G-serien.

Den raske sensoren og prosessoren gjør at TZ30 kan ta opptil 10 bilder i sekundet med full oppløsning. Videoopptak skjer naturligvis i Full HD/50p i AVCHD, men det mer PC-vennlige formatet MPEG4 fås nå som alternativ. Lyden kan tas opp med Dolby Digital Stereo Creator, og har automatisk windcut som gir klare og naturlige opptak i hverdagssituasjoner både inne og ute.

En praktisk nyhet er at GPS-funksjonen er oppdatert med visning av kart som lastes inn fra DVD-en som følger med. For folk som reiser mye kan bildene tagges automatisk med land, by, sted og navn på severdighet. Og apropos praktiske nyheter kan batteriet til TZ30 nå også lades via USB-inngangen, et smidig supplement til batteriladeren.

Skjermen er fortsatt en 3 tommers berøringsskjerm, som med sine 460 000 piksler er knivskarp og stiller inn lysstyrken avhengig av lyset i omgivelsene. TZ30 har flere smarte berøringsfunksjoner som Touch AF, Touch Zoom og Touch Shutter, som gir lynrask kontroll direkte på skjermen.

Spesifikasjoner

 • Nyutviklet og svært følsom MOS-sensor med 14,1 megapiksler
 • Ultrakompakt design
 • LEICA DC-objektiv med 20x kraftig optisk zoom fra 24 mm supervidvinkel
 • Høykvalitets Video og lyd (60p/50p Full HD Video med Stereo Mic AVCHD Progressive/MP4)
 • Avansert GPS-system med verdenskartinformasjon
 • POWER O.I.S. (optisk bildestabilisator) med aktiv modus for å eliminere uskarpheter
 • HDR-modus
 • Panorama Shot
 • 10 bps Burst Shooting med full oppløsning og 0,1 sek. Light Speed-autofokus
 • 3.0 Touch Screen
 • 3D fotofunksjon

Minnekort: Verbatin SD HC 8GB

Serie # FD2SA001662

Panasonic LUMIX DMC-TZ30

Rate this product

Jonny Mikalsen

I am an enthusiastic amateur photographer with a big passion for photography who loves to take pictures. I’m always aiming to learn new photographic skills and would like to spend more time out in the field or on a photo shoot with my camera.

Previous post Canon EOS 5D Mark III
Next post Memory Cards
image/svg+xml

Menu

Follow me

Recent Blog Posts

Instagram Feed

Contact Information

Jonny Mikalsen
Steinsvikskrenten 53
5237 Rådal
Norway

+47 90576512
jonny.mikalsen@mikalsenon.net

Social

Capturing moments from today… Creating memories for a lifetime