Canon EOS 5D Mark III

Canon lanserte i mars 2012 en ny modell i den verdenskjente EOS-serien: EOS 5D Mark III. EOS 5D Mark III bygger videre på den anerkjente EOS 5D Mark II, men har økt hastighet og prosesseringskraft, større oppløsning og flere kreative valg for både stillbilder og full HD-film – designet for å tilby kunstnerisk frihet for de mest krevende fotografer.

Canon EOS 5D MarkIII

På bakgrunn av tilbakemeldinger fra fotografer over hele verden, har EOS 5D Mark III forbedret ytelse på nesten alle områder. En ny 22,3 megapiksler (MP) fullformat sensor sikrer ideell oppløsning for både stillbilder og filmopptak samt opptil 6 bilder per sekund (bps), mens et 61-punkts AF-system og 63-soners iFCL måling gir større hastighet, fleksibilitet og presisjon. Drevet av Canons nyeste DIGIC 5+-prosesseringsteknologi, har EOS 5D Mark III også forbedrede videofunksjoner, bedre bildekvalitet og større lydkontroll – som gir helt nye kreative muligheter, både for fotografer og amatørvideografer.

“EOS 5D Mark III representerer et stort skritt videre for EOS 5D-serien ” sier Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge. “EOS 5D Mark III er et eksepsjonelt kamera og vi har lyttet nøye til tilbakemeldinger fra lidenskapelige brukere for å videreutvikle ytelsen på alle områder. Dette kameraet er designet for å møte så å si alle kreative utfordringer – det er raskere, mer responsivt og har verktøyene som sikrer en unik allsidighet, fra studiofotografering til kreative videoopptak, av høyeste kvalitet.»

Forbedret ytelse

Med betydelig oppgraderte spesifikasjoner er EOS 5D Mark III et ideelt verktøy for det økende antall fotografer som tar både stillbilder og filmopptak. Det har en rekke av funksjonene som ble lansert med Canons revolusjonerende EOS-1D X, men med betydelig forbedret ytelse, fleksibilitet, brukervennlighet og varighet.

Kameraets nyutviklede 22,3MP fullformat sensor gir økt oppløsning og større detaljrikdom, og gjør det mulig å fange ulike motivtyper. Høyhastighets serieopptak gir også utvidede kreative muligheter. Med økt 8-kanals avlesning håndterer kameraet enkelt en maksimal hastighet ved full oppløsning på opptil 6 bilder per sekund i serier på 18 RAW-bilder, eller mer enn 16 000 JPEG-filer, uten behov for ekstra tilbehør. Sensorens avanserte konstruksjon tilbyr også et ekte ISO-spekter på imponerende 100-25 600, utvidbart til 102 400, som sikrer klare kvalitetsbilder, også ved ekstremt lav belysning.

EOS 5D Mark III benytter det samme 61-punkts AF-systemet som flaggskipet

EOS-1D X, med eksepsjonell følsomhet, presisjon og hastighet. Dette er et av de meste avanserte AF-systemet på markedet, og har imponerende 41 krysspunkter og fem doble krysspunkter som gir unik presisjon over hele bilderammen. Forhåndsinnstilte, egendefinerte AF-punkter – introdusert med EOS-1D X – er også tilgjengelig, som gjør det enklere å fotografere tradisjonelt utfordrende motiver, samtidig som du sikres en unik pålitelighet i situasjoner der objektets bevegelser kan være uforutsigbare.

Svært presise eksponeringer sikres med Canons anerkjente iFCL-målesystem. Det har en 63-soners, tolags målesensor som er linket til alle AF-punktene. Fokusinformasjon som samles fra AF-systemet analyseres, sammen med farge- og lysnivåsignaler som måles av selve målesensoren, og gjør det mulig for EOS 5D Mark III å levere jevne hudfarger og suverene resultater under alle forhold.

Kompromissløs, kreativ ytelse

EOS 5D Mark III har Canons nyeste DIGIC 5+-bildeprosessor som driver en rekke nye funksjoner uten å påvirke kameraets ytelse. 14-bits A/D-konvertering gir jevnere fargegradering og overganger mellom farger, mens HDR-opptak i kameraet kombinerer tre ulike eksponeringer og påfører en av fem forhåndsdefinerte fargetonekart. Dermed kan fotografen fange alle detaljene i motiver med sterke kontraster. Med RAW-prosessering og redigeringsfunksjoner i kameraet, er det også mulig å starte bearbeidingsprosessen mens du fortsatt er ute i felten.

Den økte kraften I DIGIC 5+ åpner også for en rekke verktøy som bidrar til høyere bildekvalitet. Korrigering av vignettering, korrigering av kromatiske avvik (lateral og aksial) og reduksjon av høy ISO-støy utføres i kameraet uten å påvirke ytelsen; dermed kan fotografen fortsette å fotografere uten forsinkelse. Bilderangering i kameraet, via en dedikert knapp, gjør det dessuten enklere for fotografen å organisere bildene før etterbearbeidingsfasen.

EOS 5D Mark III har en ny Creative Photo-knapp som gjør det mulig å velge bildestiler og ta flere eksponeringer raskt og enkelt, i tillegg til at den gir direkte tilgang til HDR-opptaksinnstilling. Ved avspilling kan du trykke på Creative Photo-knappen for å vise en ny, komparativ avspillingsfunksjon der du ser to bilder ved siden av hverandre for å kunne studere, forstørre og sammenligne kvaliteten på ulike eksponeringer midt i prosessen.

For situasjoner der fotografen ønsker å være diskret, for eksempel i brylluper, har
EOS 5D Mark III også en ny, lydløs opptaksinnstilling som dramatisk reduserer lyden på lukker og speil så det er mulig å arbeide stille i bakgrunnen. En lydløs serieopptaksinnstilling er også tilgjengelig, slik at fotografen kan fange objekter i bevegelse uten å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Nestegenerasjons EOS-film

EOS 5D Mark III bygger videre på den anerkjente EOS 5D Mark II-modellen, men med en rekke nye funksjoner – også her etter tilbakemeldinger fra fotografer – for å oppnå enda bedre Full HD-videoytelse. I tillegg til å sikre kontroll med dybdeskarpheten, som profesjonelle videofolk setter pris på, kombineres den nye fullformats sensoren med den enorme prosesseringskraften i DIGIC 5+ for å bedre bildekvaliteten ved å nærmest eliminere rutemønstre, falske farger og andre finurligheter. Med en ny Movie Mode- bryter og opptaksknapp oppnås også større brukervennlighet. Nå er det mulig å starte filmingen straks filminnstillingen er aktivert.

Andre nye filmfunksjoner er manuell eksponeringskontroll og utvidet mulighet for videokompresjon ved høy bitrate, med støtte for både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB)-metoder. Varierbar bildefrekvens fra 24 bps til 60 bps, og støtte for SMPTE tidskode, gir større redigeringsfleksibilitet og enklere integrering til flerkameraopptak. Du kan også sjekke og justere lyden under opptak via kameraets Quick Controll-skjerm, og hodetelefonkontakt gir mulighet for overvåking av lydnivå både under og etter opptak. Forbedret prosesseringskraft sikres av DIGIC 5+ og gjør det mulig å redigere lengden på filmopptakene i kameraet.

Profesjonell konstruksjon, enkel betjening

EOS 5D Mark III er konstruert for å gi fotografen brukervennlig og solid kvalitet. Det lette, sterke kamerahuset av magnesium gir avansert værbestandighet og beskyttelse mot elementene, mens utløserens konstruksjon er forsterket. Med kapasitet for 150 000 sykluser er det ideelt for gjentatt, daglig bruk. En utvidet versjon av den intelligente søkeren på EOS 7D gir nærmere 100 % dekning, med on-demand rutenett via kameraets gjennomskinnelige LCD-skjerm.

Den samme forsterkede 8,11 cm (3,2”) Clear View II LCD-skjermen som ble brukt på EOS-1D X, gir suveren bildekomponering og visning under alle forhold. 1 040 000 piksler gir oppløsning nok til å sjekke bildets skarphet og fokus på en presis måte, mens tettsittende strukturdesign, som ble introdusert med modellen EOS-1D Mark IV,  forhindrer skinn og reflekser samt beskytter mot støv og riper. Kontakt for hodetelefon og låsbart programhjul (locking mode dial) er integrert, mens UDMA 7-kompatibel CF-kortleser og SD-kortleser gir mulighet for lagring på begge kort samtidig, autoveksling når ett kort blir fullt, og mulighet for å kopiere bilder fra et kort til et annet – i kameraet.

Digital Lens Optimizer (DLO)– nyhet i Digital Photo Professional v3.11

EOS 5D Mark III leveres med den mest avanserte versjonen av Digital Photo Professional (DPP) per i dag. Dette er Canons gratis, medfølgende programvare som sikrer rask, høykvalitets prosessering av RAW-bilder. Nytt i DPP v3.11 er Digital Lens Optimizer – et nytt verktøy designet for å gi en dramatisk forbedret bildekvalitet.

Digital Lens Optimizer (DLO) imiterer objektivets operasjoner, med en serie komplekse matematiske funksjoner som kopierer hvert trinn på lysets reise gjennom den optiske banen. På bakgrunn av denne informasjonen kan DLO korrigere en rekke typiske avvik, og tap av oppløsning som skyldes low pass-filter, ved å benytte en inverse funksjon på hvert bilde som gjør det mer naturtro . Dette gir eksepsjonelt detaljerte kvalitetsbilder med håndterbare filstørrelser, maksimal bildekvalitet og større fleksibilitet ved bearbeiding.

EOS-systemets kompatibilitet

Som en del av EOS-systemet er EOS 5D Mark III kompatibelt med over 60 EF-objektiver, inkludert EF 24-70mm f/2.8L II USM – et nytt vidvinkel zoomobjektiv i Canons berømte L-serie. Kameraet er også kompatibelt med et nylansert  tilbehørsutvalg som tilbyr større kreativitet, inkludert Speedlite 600EX-RT , en avansert TTL-blits med trådløs tilkopling. Canons nye batterigrep BG-E11 gir dessuten fleksibel håndtering og fordobling av batterilevetid.

Canon EOS 5D Mark III – sentrale funksjoner

  • 22,3 megapikslers fullformats sensor
  • 61-punkters autofokus
  • Opptil 6 bilder/sek serieopptak
  • Kalibrert ISO 100-25 600
  • Full HD-video med manuell kontroll
  • 14-bits DIGIC 5+ -prosessor
  • Forbedret værbestandighet
  • 8,11 cm (3,2-tommers) 1 040 000-punkters skjerm
  • HDR-program med forhåndsinnstillinger

 

Firmware:
https://www.usa.canon.com/internet/portal/us/home/support/details/cameras/dslr/eos-5d-mark-iii

Rate this product

Jonny Mikalsen

I am an enthusiastic amateur photographer with a big passion for photography who loves to take pictures. I’m always aiming to learn new photographic skills and would like to spend more time out in the field or on a photo shoot with my camera.

Previous post Canon PowerShot G7 X
Next post Panasonic DMC-TZ30
image/svg+xml

Menu

Follow me

Recent Blog Posts

Instagram Feed

Contact Information

Jonny Mikalsen
Steinsvikskrenten 53
5237 Rådal
Norway

+47 90576512
jonny.mikalsen@mikalsenon.net

Social

Capturing moments from today… Creating memories for a lifetime