Canon GPS Receiver GP-E2

March 04 10:05 2012

GPS-mottakeren GP-E2 – en kompakt og lett, avansert GPS-enhet som tilkoples tilbehørsskoen, som gjør det lett for fotografen å geo-tagge bildene sine. Mottakeren er kompatibel med EOS-1D X, EOS 7D og Canons nye EOS 5D Mark III, og tagger bildene med data om lengdegrad, breddegrad, i tillegg til i hvilken retning bildet ble tatt. Informasjonen legges til bildets EXIF-fil.

Canon GPS Receiver GP-E2

En GPS Logger-funksjon gjør det mulig for fotografen å spore sin egen rute, ved å laste ned GPS-data med jevne mellomrom, enten enheten er festet til kamerahuset eller oppbevart i etuiet. Når fotografen er tilbake i studioet, kan bildene tagges med GPS-dataene som er lagret i loggfilene, og ruten kan vises med Google Maps eller medfølgende Map Utility-program.

For å oppnå høyere presisjon ved lagring av tidspunkt for fotografering, kan fotografen også synkronisere klokkene på kameraene med den globale atomklokken via UTC-informasjon lastet ned fra satelitten. Dette er spesielt nyttig for profesjonelle fotografer som bruker flere EOS 5D Mark III-kameraer, og som ønsker å prosessere alle bildene sammen og sortere dem etter tidspunkt for fotografering.

GPS Receiver GP-E2 Sentrale funksjoner

  • Tilbehørssko-montert GPS-enhet for kompatible EOS-kameraer
  • Legger inn data om lengde- og breddegrader i hver bildefils metadata
  • Digitalt kompass lagrer retningsinformasjon
  • Datalogging-program
  • Bærbar design, drevet av 1xAA-batteri
  • Presis klokkeinnstilling på kamera via UTC-tid
  Article "tagged" as:
  Categories: